Hoppa till sidans innehåll

Femstjärnigt sammandrag och jämna matcher mot Skövde

23 OKT 2017 20:24
Säsongen har börjat för HV Tidaholms P04-05-lag. Här är en summering av höstens första matcher.
  • Skapad: 23 OKT 2017 20:24

En ny handbollssäsong har startat för HVT:s P04-05-lag Då jag lämnat bänken för att enbart vara förälder ett tag, har jag lovat dyka upp med en och annan rad om våra grönvita lirare istället.

Säsongen började med matcher för P05-laget (jag försöker komma ihåg matcherna, det var ju en vecka sedan de spelade). Säsongen började med hemmatcher mot IFK Skövde samt HP Skövde. 

Då det var seriepremiär samt tidig matchstart, skulle man kunna tro att det borde vara lite segstartat. Men inte denna gång! HVT satte full rulle direkt på avkast. Efter att så få träningar få se detta spel gjorde oss åskådare väldigt glada. Spelarna satte varandra i det bästa läget istället för att ta egna och sämre avslut. Ju längre matchen gick desto mer rullas det runt så alla spelare spelade på de flesta positioner. Efter 2x20min var vinsten ett faktum och det vankades paus för att sedan ställas mot HP Skövde i andra matchen. 

HP Skövde är ett lag vi alltid spelar jämna och tuffa matcher mot. Denna gång blev heller inget undantag. Men HVT fortstte med att hitta rätt avslutslägen, och i försvaret låg laget hela tiden rätt. Killarna har gjort enorma framsteg med att våga ta för sig på ett schysst sätt. De hjälps åt när det behövs och pratar när det kommer inspring från kanten. Det var extra roligt att se då killarna ofta hittar egna lösningar på problem som uppstår, då inte ledarnas instruktioner alltid når fram. De löser problemen som sagt detta strålande ändå. Och nytt för året är ju att det ingen extraribba sitter i målet, vilket man skulle kunna tro blir en nackdel för oss, men icke sa nicke! Leon Lazar gjorde en strålande insats i målet, och stängde igen nästan totalt i den andra halvleken. 

Två vinster var ett faktum efter dagen, och i protokollet är många noterade som målskyttar, vilket är roligt att se. 

HVT - IFK Skövde 22–15 

HVT – HP Skövde 20–17 

 

I helgen var HVT:s 04-lag i Skara  där Mullsjö och Skara stod för motståndet. 

Första matchen spelades mot Mullsjö, ett lag som redan då spelat sin första match i sammandraget, mot Skara, och troligen kände av den lite i sina ben. Det började dock lite trevande, med vissa sämre avslut istället för att släppa bollen till en kompis som har ett bättre läge. Men detta avtog rätt kvickt och Mullsjö fick det väldigt jobbigt i försvaret när vi gång på gång stegade igenom med bra fart. 

Spelar HVT-killarna på detta sätt har det ingen större betydelse att det saknas några kilon jämfört med våra motståndare. 

Nu var detta inget större problem mot Skara, men värre skulle det bli. Under matchen var det inte bara avslut på genombrott vi fick se på läktaren, utan det kom från i stort sett alla positioner. Och det är kul att se att vi ofta hittar så bra inspel till linjen och utnyttjandet av våra kanter har vi ju alltid varit bortskämda med. Matchen slutade med vinst till HVT och efter detta vankas match mot Skara som hade rejält mycket mer kilo än våra killar, dessutom också några överåriga. 

Vi på läktaren hade nog suttit och kollat lite på Skara och på hur betydligt mycket större de var än våra killar, så det fanns en viss oro fanns nog att ingen riktigt skulle vilja gå i närkamp med dem. MEN, den oron var helt obefogad (oftast). Efter några minuter stod det 0–3 på resultattavlan och Skara-killarna trodde nog inte riktigt på vad de såg. Det var fart, inspel, kantavslut och linjeavslut, ja precis hela skolboken inom handboll kunde ses på plan under denna match. Och försvarsspelet är helt makalöst bra!! Att våga stå i vägen när två år äldre och 20-30kg tyngre killar kommer farande är magiskt att se. Det rann iväg på slutet då Skara inte hade tålamod  att leta lägen, utan istället ofta sköt stående utifrån. 

Man kan ha åsikter om mycket, men vi tyckte nog Skara många gånger tog till lite fel metoder i sitt försvarsspel som kan vara väldigt farligt. Men inga större skavanker än lite blåmärken efter diverse nyp. 

Mullsjö - HVT 15 - 24 

Skara - HVT 19 – 32 

Summeringen kan inte bli annat än fem plus.

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info