Hoppa till sidans innehåll

Storseger för HVT i första hemmaderbyt

14 DEC 2018 21:36
Det var jämnt i en halvlek. Sedan sprang HVT ifrån Skara HK. – Det var kul att vi kunde komma ut i andra halvlek och komma igång. Då kom vi till de där lätta lägena som vi vill komma till, sa Anton Olsson Wennberg efter 38–24.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2018 21:36

Det senaste årtiondet har  matcherna mot Skara HK varit griniga, småfula och spännande handbollsmatcher. Även om förre HVT-spelaren Erik Svensson fick rött kort i mitten av andra halvlek efter en kollision med Kristoffer Larsson i en kontring tillhörde fredagskvällens match de hetare av derbymatcherna som spelats mellan lagen.

HVT hade chansen att "köra matchen" redan i första halvlek, men lite väl många missade lägen och någon form av paralys i slutet av halvleken när Skara gick ut och spelade med dubbelpunkt gjorde att det var ett jämnt derby efter de första 30 minuterna.

– Första 15 minuterna var okej, men sedan blev vi lite bajsnödiga när de gick ut på en "tvåpunkt". Efter lite dialog i omklädningsrummet löste vi det, sa Anton Olsson Wennberg som gjorde sju av HVT:s 38 mål i matchen.

Vad sa ni i paus?

– Just att vi skulle ta det lite lugnare och sätta rätt folk i lägen. 

I andra halvlek fick HVT ordning på fyra mot fyra-spelet, gick ifrån direkt och dödade matchen. Efter tio minuter av andra halvlek var hemmaledningen tio bollar stor och Skara HK var ett besegrat lag.

– Att vi missade en hel del gjorde ju också att det var jämnt efter första halvlek. Vi lärde oss efter första halvlek hur målvakten agerade. Om vi bara höll i bollen lite så blev det väldigt fina lägen på alla de spelarna som vi ville ha. 

I och med segern klev HVT upp (i alla fall temporär) serieledning (Guldkroken kan återta serieledningen mot HP Hyveln på lördag 15/12).

Ni delar serieledningen med Guldkroken, men har en lite sämre målskillnad. Hur ser du på fortsättningen?

– Vi har humöret på topp. Vi tar varje match som den kommer och har samma "go" för att kunna ta in de där målen som Guldkroken är före oss. Det är därför vi köttar på under hela matcherna, sa Olsson Wennberg, vars lag har skrapat ihop 46 plusmål på de tre senaste matcherna.

Det är en handfull viktiga matcher direkt efter juluppehållet...

– Alla matcher är viktiga nu. Det vill till att vi kommer igång direkt mot Skara och Tibro så att vi kan få med oss ett gött go till matcherna mot Uddevalla och Guldkroken.

HVT:s första match efter juluppehållet är returen mot Skara HK. Matchen spelas den 7 januari i Skara Idrottshall.

HV Tidaholm – Skara HK 38–24 (15–14)
Mål HVT: Jonatan Forss 9, Anton Olsson Wennberg 7, Kristoffer Larsson 6, Gustav Kronberg 5, Linus Gustavsson 3, Erik Thurén 3, Martin Ström 2, Eric Flarup, Adam Nilsson, Ludvig Lindh.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info