Hoppa till sidans innehåll

Rapport från årsmötet

22 MAJ 2019 14:24
Ett bra ekonomiskt resultat, omvalda styrelsemedlemmar och en hög sportslig målsättning. Det hände på HV Tidaholms årsmöte.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2019 14:24

Peter Larsson valdes om som HV Tidaholms ordförande under tisdagens årsmöte på Fyranhuset. Även samtliga styrelsemedlemmar som var avgående valdes om under mötet. Och Eric Flarup valdes in som enda namn i valberedningen där styrelsen fick i uppdrag att försöka komplettera gruppen med ytterligare två namn.

Ekonomiskt gjorde HVT ett bättre verksamhetsår än budgeterat. Det ekonomiska resultatet blev 90 000 kronor bättre än budget och föreningen gjorde ett plusresultat på 79 000 kronor.

– Ekonomi är god, kommenterade kassören Janne Ström.

I budgeten för 2019/2020 räknar dock föreningen med ett minusresultat på 30 000 kronor.

Under mötet beslutades att förändra en del i medlemskapet. Framöver kommer inte familjemedlemskap finnas som ett alternativ. Det ställdes frågor om beslutet skulle göra medlemskapet dyrare för familjer.

– Ja, det kan komma att bli dyrare för vissa. För en familj där tre är medlemmar blir det en fördyring på 200 kronor. Men för vår del går det inte att hantera familjemedlemskapet administrera. Vi kommer att byta hemsidesystem under nästa säsong och i det systemet hänger inte adressändringar med. Familjemedlemskapet bygger på att man bor under samma tak, sa Janne Ström. 

Peter Larsson presenterade föreningens målsättning för seniorlaget som kvalade till division 2 i våras.

– Målet är att vi ska gå upp i tvåan. Nu har vi en ny tränare i Per Kronberg som vi hoppas ska kunna hjälpa oss att uppfylla den målsättningen. Vi har även anmält ett U-lag till seriespel i vinter och det känns väldigt roligt att många är intresserade av att spela handboll hos oss, sa ordföranden.

Per Kronberg fick också presentera sin handbollsbakgrund på mötet. Han berättade om hur han spelade handboll i IFK Skövde fram till 1993 och hur han därefter funnits med i Kamratföreningen både i arrangemangsgruppen och som ungdomsledare för laget med spelare födda 2000. 

– Jag tränade det laget tillsammans Mats Ljungqvist och Fredrik Sääf. Det sista året ledde vi HK Skövde i division 2 där vi gick hela vägen till kval. Med HVT vill jag framför allt täppa till i försvarsspelet. HVT gjorde många mål, men släppte också in många. Försvarsspelet kommer vi lägga mycket tyngd på under början av säsongen, sa Kronberg.

Ordföranden Peter Larsson kunde också konstatera att ungdomsavdelningen växer, vilket är glädjande.

– Framför allt växer vi på flicksidan. Det är fler och fler ungdomar som spelar handboll hos oss och det är väldigt roligt. Det viktiga för oss framöver är att kunna hitta fler ledare, sa Larsson som sedan passade på att uppmärksamma den ungdomsledare som lägger ner mest tid både i hallen och på arbetet med att rekrytera fler ungdomar till föreningen. Lennart Flarup fick både uppskattande blommor och applåder innan mötet avslutades.

Valen

Ordförande: Peter Larsson (omval, 1 år).

Styrelse: Charlotte Wänerstig (omval, 2 år), Ellinor Persson (omval, 2 år), Lennart Flarup (omval, 2 år).

Kvarstår, styrelse: Per Berndtsson, Johan Thorell, Janne Ström.

Revisorer: Irene Forss (omval, 1 år), Anders Lidén (omval, 1 år).

Lotteriansvarig: Yngve Andersson (omval, 1 år).

Kioskansvarig: Anette Larsson (omval, 1 år).

Valberedning: Eric Flarup (nyval, 1 år).


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info