Hoppa till sidans innehåll

Mäktig upphämtning mot Trollhättan

10 NOV 2018 14:42
Med kvarten kvar verkade det som om HVT:s fem matcher långa segersvit skulle brytas. Men de grönvita hittade ett sätt att vinna den här gången också. – Den här matchen var sjuk, skrattade tränaren Patrik Andersson efter 30–29 mot KFUM Trollhättan.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2018 14:42

Efter fem raka segrar toppade HV Tidaholm tabellen inför fredagens hemmamatch mot KFUM Trollhättan. HVT och Trollhättan var de enda två lagen i serien som ännu inte hade förlorat. 

Matchen i Sparbankshallen hade tre ansikten. Efter en jämn inledning var det bortalaget i rött som förde matchen under mittendelen. Länge ledde Trollhättan med fem bollar i andra halvlek. Men sedan vände allt under matchens sista tolv minuter. HVT hämtade ikapp mål för mål. Med sex minuter kvar att spela var HVT ikapp när Anton Olsson Wennberg sköt 27–27. Samme man gjorde viktiga 29–28 med tre minuter kvar och senaste nyförvärvet, Ludvig Lindh från HK Country, sköt 30–28 strax efteråt. 

När Kristoffer Larsson fick sin tredje utvisning fick Trollhättan en chans att ta sig tillbaka in i matchen, men HVT stod emot och kunde vinna för sjätte gången i rad.

– Det var kanske inte helt rättvist, om man ser det över 60 minuter, men... Jag tycker Trollhättan var jättebra och att de gjorde en bra match samtidigt som inte vi rikigt kom upp i nivå. Det var mycket slarv och bortkastade bollar, sa tränaren Patrik Andersson och fortsatte:

– Linus Skoog har varit skadad ett par veckor och har inte kunnat spela, det syntes på honom. Ludvig Lindh har bara gjort en träning med oss, så jag var lite osäker på hur mycket jag skulle kunna spela honom. När Linus inte kom upp i nivå i andra halvlek, då kände jag att jag behövde köra med "Ludde" och under de sista tio minuterna kan man väl säga att han tog chansen. Han gjorde några jätteviktiga mål och spelade smart. Dessutom spelade han bra försvarsspel.

Tränare Andersson berömde också HVT:s linjespelare Erik Thurén och Linus Gustafsson för duons försvarsspel och målvakten Benny Banarp för en handfull viktiga räddningar i slutet av andra halvlek när matchen stod och vägde. Men framför allt berömde han HVT:s vänsternia Jonatan Forss.

– Forss var magisk i dag. Han sköt in oss i matchen i andra halvlek. 

Hur nöjd är du med starten på säsongen?

– Det är svårt att vara missnöjda med tolv poäng av tolv möjliga. I dag pratade vi med tio minuter kvar att även om vi inte skulle klara av att vända matchen så skulle vi i alla fall slita. Vi skulle i alla fall göra vad vi kunde och det gjorde vi. 

Närmast för HVT väntar en ny toppmatch – mot HK Guldkroken på bortaplan den 24 november.

HV Tidaholm – KFUM Trollhättan 30–29 (12–15)
Mål HVT: Jonatan Forss 12, Ludvig Lindh 5, Kristoffer Larsson 4, Anton Olsson Wennberg 4, Erik Thurén 3, Martin Ström, Linus Skoog.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info