Hoppa till sidans innehåll

Jobbigt poängtapp i Uddevalla

20 JAN 2019 14:22
Alla poäng är viktiga i jakten på en division 2-plats. I fredags tappade HVT två poäng i Uddevalla. – Bakåt var det okej, men Uddevalla ville mer än oss, sa tränaren Patrik Andersson efter förlusten.
  • Skapad: 20 JAN 2019 14:22

Uddevalla HK var med i toppen under hösten, men efter ett par förluster har laget tappat mark. Det hindrade dem dock inte från att besegra HVT i fredags med 26–23. Efter en jämn första halvlek, där HVT var i ledningen i stort sett hela tiden, vände Uddevalla i den andra och edde som mest med fyra bollar. HVT kom ikapp i slutminuterna och hade 23–23, men istället för två nya gröna poäng var det UHK som kunde dra det längsta strået.

– Det är inte så mycket att säga om. Vi vill inte så mycket i matchen som vi gjort i tidigare matcher. Det var lite som när vi mötte Hyveln borta förra säsongen... Det var helt enkelt inte tillräckligt bra. Eller, bakåt var det okej, men Uddevala ville mer än oss. De vann den här matchen rättvist, men sedan är det kanske inte ett bättre handbollslag än oss, sa Andersson.

På fredag möter HVT serieledande Guldkroken hemma i Sparbanksallen. Vid seger i Uddevalla hade fredagsmatchen betytt oerhört mycket både för HVT och Guldkroken. Nu har Hjo-laget ett klart övertag i tabelltoppen.

– De har ju egentligen redan vunnit serien nu när vi tabbade oss. Vi ska ändå försöka göra allt vi kan för att vara närmare dem än när vi förlorade bortamatchen med 16 mål innan jul. Det är ju inget snack om vilket lag som är favorit till segern på fredag. Vi får bara försöka att hitta en positiv känsla i laget och försöka kriga på för att ta kvalplatsen till division 2, sa HVT-tränaren.

Förhoppningsvis kan HVT också få tillbaka några av spelarna som saknades mot Uddevalla.

– Erik Thurén var skadad och spelade inget mot Uddevalla. Varken Eric Flarup eller Gustav Kronberg kunde åka med, men alla de tre kan förhoppningsvis vara med nu. Däremot kommer inte Kristoffer Larsson kunna spela. Han tar bort sitt gips på fredag och sedan tar det väl ett par veckor till med rehab innan han kan spela.

Uddevalla HK – HV Tidaholm 26–23


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info