Hoppa till sidans innehåll

HVT var aldrig nära i andra kvalmatchen

07 APR 2019 16:09
Kvalmatchen i Sparbankshallen var en gastkramande rysare. Returen i Lillekärrshallen var något helt annat. Redan efter tio minuter hade Wasaiterna avgjort tillställningen och säkrat division 2-kontraktet.
  • Skapad: 07 APR 2019 16:09

Wasaiterna från Angered vann till slut med 41–21 (21–9) och allt avgjordes redan under matchens första kvart. Wasaiterna gjorde mål på allt och HVT kunde varken matcha Göteborgslaget framåt eller bakåt. Jonatan Forss gjorde HVT:s första mål efter fyra minuter, det betydde 4–1. När Ludvig Lindh gjorde de grönvitas andra mål, då hade Wasaiterna gjort fyra nya mål och dragit i från till 8–2.

– Det var väldigt många små detaljer som gick emot. Antingen styrde vi in bollen via täcket, eller så fick de bollen i händerna och kunde sätta returen. Sedan hade vi svårt att komma till lägen och fastnade i deras stora treor. Det såg lite uppgivet ut. Tyvärr, säger HVT:s Linus Skoog.

För HVT blir det till att ta nya tag nästa säsong i division 3.

– Vi har en toppnivå som skulle fungera i division 2, men vi har alldeles för djupa dalar i vårt spel. Det syntes i hemmamatchen – när vi fick lite flyt då springer vi ifrån de här, men i dag hade vi inget flyt alls. Oavsett om de ligger i botten av tvåan så har de haft bättre matcher hela säsongen. Vi har kanske spelat en del matcher där vi inte behövt gå fullt. Det gör kanske att de har en högre nivå i sitt spel, sa Skoog.

GIK Wasaiterna – HV Tidaholm 41–21 (21–9)
Mål HVT: Ludvig Lindh 4, Gustav Kronberg, 3, Jonatan Forss 3, Martin Ström 3, Linus Skoog 3, Hampus Hansen 2, Anton Olsson Wennberg, Linus Gustafsson, Tobias Johansson.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info