Hoppa till sidans innehåll

HVT befäste topplatsen

11 JAN 2019 22:36
Det finns ingen plats för några felsteg om man vill vara med i toppen på division 3. Mot HP Hyveln gjorde HV Tidaholm vad som krävdes och tog två nya poäng.
  • Skapad: 11 JAN 2019 22:36

När den här texten skrivs är det fredag kväll och HV Tidaholm har gått upp i ensam serieledning. På lördag eftermiddag kan HK Guldkroken ta tillbaka platsen högst upp i tabellen om de rödvita besegrar Uddevalla HK i Guldkrokshallen.

Men just nu toppar HVT division 3-tabellen. Hemma mot nästjumbon HP Hyveln fanns det en viss dramatik i en kvart. Bortalaget ledde med 10–9 efter de första 15 minuterna. De andra 15 vann HVT med 11–2 och gick till pausvila med 21–12. 

I andra halvkek bytte lagen mål med varandra innan HVT drog igen i slutet av matchen och vann med klara 39–21.

– Vi vann med 18 mål och tog två poäng. Vi är ganska bra i den här serien. Jag är glad så länge vi inte går ner oss och gör någon bajsmatch som vi har gjort de andra två säsongerna jag har varit här, sa tränaren Patrik Andersson och fortsatte:

– Vi gjorde en dålig match hemma mot Trollhättan, men då snäppade vi upp det sista tio minuterna och vann ändå. Det såg kanske inte så jättebra ut i dag, men vi vinner med 18 mål... så, ja. 

Anton Olsson Wennberg gjorde återigen en bra match i HVT-tröjan.

I HVT gjorde Hampus Hansen debut. Den vänsterhänte högerkantspelaren kommer närmast från just HP Tibro.

– Nu har vi fått in ett nyförvärv till och får vi in honom i spelet kommer vi att bli ännu bättre. Då kommer vi få en nivå till i vårt spel. Han hörde av sig till Anton  (Olsson Wennberg) och ville byta miljö. Han har hunnit med att göra en träning med oss och han gjorde det bra när han spelade. Det kommer bli ännu bättre framöver.

Med Kristoffer Larsson skadad och Gustav Kroberg indisponibel i nästa omgång har ändå HVT alternativ på högersidan.

– Nästa vecka får Hampus springa i hjäl sig, skrattade Andersson.

HV Tidaholms – HP Hyveln 39–21 (20–12)
Mål HVT: Jonatan Forss 11, Ludvig Lindh 8, Anton Olsson Wennberg 5, Hampus Hansen 4, Linus Skoog 3, Martin Ström 2, Adam Nilsson 2, Gustav Kronberg 2, Linus Gustafsson, Erik Thurén.

Ludvig Lindh gjorde åtta mål mot Hyveln.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info