Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en förlust under försäsongen

07 SEP 2018 16:25
Tre träningsmatcher är inplanerade inför den kommande säsongen. HVT har hunnit med att spela två. Och HVT har både gått från matcherna som vinnare och förlorare.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 16:25

HVT vann den första träningsmatch mot IFK Mullsjö med 33–29, men förlorade senast mot Hallbys U-lag med 23–26.

I segermatchen hemma mot IFK Mullsjö gick HVT runt på många spelare.

– Vi spelade med 15 utspelare i den matchen och bytte runt väldigt mycket. Det förstörde en del. Vi ledde med tio mål när det var åtta minuter kvar och sedan slarvade vi. Vi slarvade massor i den matchen, men den matchen handlade framför allt om att alla skulle få spela och att vi skulle komma igång, säger tränaren Patrik Andersson.

I den andra matchen fanns en del positiva saker att ta med sig till seriespelet. Och en del saker som helst ska slipas bort. 

– Vi började jättebra i Jönköping och var väldigt fokuserade. Benny (Banarp) gjorde några jätteräddningar i inledningen av matchen. Det var verkligen en bra start där vi ledde med 7–0. Men sedan fick vi den första utvisningen och efter det blev vi sämre och sämre. Vi slutade gå rakt på mål och spelade mer i sidled. Vi gick inte för det ordentligt, sa HVT-tränaren som gärna hade sett ett högre tempo i matchen. 

– Man tror ju att ett juniorlag skulle försöka dra upp tempot, men det gjorde de verkligen inte. De tryckte ordentligt i förstafasen, men om de inte fick något läge där tog det jättelång tid. Vi tappade fokus på vad vi skulle göra och fokuserade på fel grejer, men jag tror att vi hade tio utvisningar och de hade en… 

Även om det blev förlust tycker Andersson att det fanns flera bra delar i HVT:s spel.

– Vi provade ett nytt försvarsspel som vi bara hade tränat på i 20 minuter, men det fungerade bra. Linus Gustavsson började ta i folk… totalt sett spelade vi lite tuffare än vad vi har gjort tidigare och det gillade jag. Vi ska väl vinna den matchen. De hade en duktig vänsterkant, men annars imponerade de inte så mycket och därför var det väl lite synd att vi inte vann.

 

HVT har en träningsmatch (mot KFUM Ulricehamn) till inplanerad innan seriepremiären mot HKC78 den 28 september.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info