Hoppa till sidans innehåll

Bra insats, trots förlust, i första träningsmatchen

29 AUG 2019 14:39
Säsongen är igång. Den första träningsmatchen är spelad. För HVT slutade dem med en uddamålsförlust hemma mot IFK Skövdes U-lag, HK Skövde. – Jag tycker att alla får med beröm godkänt, sa tränaren Per Kronberg.
  • Skapad: 29 AUG 2019 14:39

Mycket är sig likt i HV Tidaholm. Vissa saker är helt nya. Per Kronberg har ersatt Patrik Andersson på tränarposten och i anfallet kan HVT inte längre förlita sig på Jonatan Forss skytte. Forss har skrivit på för HK Country. Förutom Forss har ytterligare en handfull spelare valt att lämna, eller i alla fall ta en time out från handbollsspelandet.
När HVT mötte ett ungt HK Skövde i säsongens första träningsmatch fanns, bland annat comebackande Joakim Larsson med i det grönvita laget. Larsson spelade, i stort sett, bara försvarsspel när HVT hängde med de blåvita Skövdespelarna i den första halvleken och till och med ledde med en boll, 13–12, när signalen för pausvilan ljöd.
I andra halvlek ledde ett tag med fyra bollar, 17–13 innan IFK Skövde kom tillbaka in i matchen. Matchen avgjordes inte förrän med matchens sista kast. IFK hade bollen och en enmålsledning när Joakim Larsson fick tag i bollen och försökte pricka det tomma IFK Skövde-målet, bara för att se bollen dimpa ner en halvmeter utanför den vänstra stolpen. IFK Skövde vann med uddamålet, 24–23.
– För att vara första träningsmatchen tycker jag att det är helt okej. Vi står upp väldigt bra sista 15 i första halvlek. Det säger ju sig självt att när man inte har spelat något, då tar det lite tid att komma in i det. Sista kvarten i första halvlek tycker jag är kanonbra försvarsmässigt, sa Kronberg, som ville se att hans lag vårdade bollen för att undvika åka på kontringar.
– Vi pratade om att vi skulle bli söndersprungna om vi slarvar framåt. Stundtals skötte vi det väldigt bra, men när vi föll tillbaka i att vi tog mindre bra lägen straffade IFK Skövde oss. Det är de är bra på. De är unga och raska.
Trots att det blev förlust med en boll i den nye HVT-tränarens första match var han ändå nöjd efteråt.
– Resultatmässigt är jag jätteglad. Vi hade fyra upp och kunde ha vunnit. De gick över på sju mot sex i andra halvlek. Det var inte så många sådana situationer förra året där lag gick över och spelade sju mot sex. Jag tror att Wasaiterna gjorde det i kvalet, men inte så många fler. Det är svårt att lösa den knuten. Tränar man på det och gör det bra blir det svårt för försvarande lag. Jag hade hoppats att vi skulle kunna straffa dem några gånger, men nu fick de sätta sina spel.
Linus Gustafsson blev HVT:s bäste målskytt med sina åtta mål, men det kanske var en klen tröst när brodern (och HVT-produkten) Lukas (två mål för IFK Skövde) vann matchen?

HV Tidaholm – HK Skövde 23–24 (13–12)
Mål HVT: Linus Gustafsson 8, Martin Ström 5, Linus Skoog 3, Adam Nilsson 3, Linus Karlsson 2, Kristoffer Larsson 2.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info