Hoppa till sidans innehåll

"All press är på Guldkroken"

23 NOV 2018 13:17
HK Guldkroken mot HV Tidaholm betyder derbykänslor. När lagen möts på lördag är det dessutom en tidig seriefinal. – Vi kan åka avslappnade till Hjo. All press ligger på Guldkroken, säger HVT-tränaren Patrik Andersson.
  • Skapad: 23 NOV 2018 13:17

Guldkroken leder division 3 VSN med en bättre målskillnad än HVT. Hjo-laget har dock spelat en match mer än de grönvita och har, till skillnad från HVT, förlorat en match i höst.

– Inför serien trodde jag att Guldkroken skulle göra en Sörhaga och gå obesegrade igenom serien. De har ett bra lag. Innan en serie hoppas man ju alltid att man ska gå obesegrade så länge som möjligt och för vår del har det ju gått så som vi hade hoppats. Vi har inte förlorat än. Och nu har vi ett bättre lag än vad vi hade i början av serien. Till matchen i Hjo är Alexander Wester med i truppen. Han har varit med och tränat igen i ett par veckor efter sin skada och då passar det att han åker med, säger tränaren Patrik Andersson.

Men även om inte HVT har förlorat än, och är det enda laget som har tagit full pott, menar tränare Andersson att pressen ligger på Guldkroken.

– All press är på dem. De har ju redan förlorat en gång och om vi skulle vinna är vi fyra poäng före dem redan. 

Anton Olsson Wennberg

Under säsongen har HVT förstärkts av Anton Olsson Wennberg och Ludvig Lindh från HK Country.

– Det är väl roligt att vara här. De i laget har varit jättevälkomnande. Det känns som om jag har varit här en säsong redan. Allt folk runt omkring också är bra. Det är mycket bra, tycker jag, säger Ludvig Lindh.

– Det är kul att spela handboll, konstarerar Anton Olsson Wennberg.

Anton har hunnit med tre matcher i den grövita tröjan och har bidragit till att det blivit sex HVT-poäng i de matcherna. För Ludvig var matchen i förra omgången mot KFUM Trollhättan hans första i HVT.

– Ja, hittills har det gått som på räls. Till slut blev det rätt gött mot Trollhättan, konstaterar Anton och fortsätter:

– Det finns inget som är så gött som att ta ikapp som vi gjorde senast. När halva laget står och hänger med huvudet är det gött att kunna vända på det och vinna till slut. Det är starkt.

Patrik Andersson är nöjd med att ha fått in de båda spelarna även om Lindh inte kan spela helgens match.

– Han är bortrest, tyvärr. Annars är han en bra spelare som jag har tjatat på i två säsonger och velat få hit. Anton är en vänsterkantspelare som är absolut bäst i serien. Han är väldigt bra i sina bästa stunder. Han har redan hunnit spela i elitserien med IFK Skövde och han är bara 22 år. Anton kom ju till oss för att Martin Ström skulle vara bortrest och nu har Martin kanske gjort sin bästa säsong sedan jag tog över laget. Det är bra med konkurrens, säger Andersson.

Derbyt, och seriefinalen, mot HK Guldkroken Hjo spelas i Guldkrokshallen på lördag. Avkast 14.00.

Ludvig Lindh


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info