Hoppa till sidans innehåll

HVT vann genrepet

24 SEP 2018 22:05
På fredag börjar seriespelet. I fredags avslutade HVT försäsongen. Och de grönvita gjorde det med att vinna mot division 2-laget HP Tibro.
  • Skapad: 24 SEP 2018 22:05

HVT har spelat fyra matcher under försäsongen och har lyckats vinna tre av dem. I säsongens två sista matcher mötte laget först seriekonkurrenten KFUM Ulricehamn på bortaplan. Matchen slutade 24–23.

– Vi spelade bra i första och släppte inte in så många mål. Det var en bra match och en bra prestation. Ulricehamn har ett bra lag. De har fått flera spelare från Borås och hade mycket folk på bänken. Det är ju inte så ofta Tidaholm har åkt dit och vunnit. Det var ett steg i rätt riktning för oss, sa HVT-tränaren Patrik Andersson.

Än bättre gick det i fredags hemma mot division 2-laget HP Tibro gick det än bättre. HVT vann med 25–16.

– Vi spelade bra försvar hela matchen. Efter 18 minuter tror jag att vi ledde med 4–3 och då hade Tibro inte skapat något. De gjorde mål på två kontringar där vi slarvade och på en straffretur. Vi kom till ganska bra lägen, men deras målvakt räddade ganska mycket. I paus ledde vi med 7–6. I andra fortsatte vi att spela bra bakåt, men då satte vi även dit bollarna ordentligt. Med fyra minuter kvar ledde vi med 23–12. Det blev lite slarvigt det sista, men det är inte så konstigt. Tibro hade ett bra lag. Det var ett bra genrep.

Nu gäller det bara att hålla i det när serien börjar...

– Ja. Vi är inte så många, men det känns som om vi har fokuserat mer på vad vi ska göra. Nu har de bestämt sig att det ska vara bra. Gustav Kronberg (nyförvärv från IFK Skövde) har kommit in och gjort det bra. Tobias Johansson finns med hos oss igen och där får vi in en bra försvarare, framför allt. Sedan har Emil Friberg lovat att spela när han kan. Vi kan nog ta en fjärdeplats om det går bra.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info