Hoppa till sidans innehåll

HVT upp i serieledning efter femte segern

29 OKT 2018 21:11
Ett skadeskjutet HVT åkte till Värmland med fyra raka segrar i bagaget. Sedan åkte de hem som serieledare. – Efter förutsättningarna var den här insatsen den bästa på flera år, sa HVT:s Eric Flarup efter 30–27 mot IFK Hammarö.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2018 21:11

Efter fyra segrar på fyra försök skulle man kunna tänka sig att det rått karnevalstämning i det grönvita laget. Det har det inte gjort. Efter matchen mot Team Kropps hemma i Sparbankshallen, där HVT vann med 31–29, var Andersson allt annat än nöjd med insatsen. Dessutom åkte laget på två skador som gjorde både Gustav Kronberg och Linus Skoog indisponibla i matchen mot IFK Hammarö. Och när Martin Ström också var bortrest fick tränare Andersson själv snöra på sig matchskorna och sätta sig på bänken i bortamatchen i Karlstad. 

Nu blev Andersson inte kvar på bänken speciellt länge. Han kom in, spelade ett par minuter och fick rött kort i en andrafaskontring och fick sätta sig på läktaren i den 18:e matchminuten.

– Jag såg inte vad som hände. Jag hade precis avslutat och var kvar på Hammarös planhalva, så jag kan inte säga om det var rätt eller fel, sa Flarup.

Från läktaren fick Andersson se sitt lag ta två nya poäng. Faktum är att Hammarö bara var i ledning en enda gång under matchen, vid 17–16 i andra halvlek. HVT ledde med 14–12 i paus. I andra halvlek fortsatte lagen att följas åt och HVT kunde aldrig rycka ifrån. Försprånget till Hammarö var som mest två mål. Med fem minuter kvar var matchen helt jämn, 26–26. Kristoffer Larsson gjorde 27–26, Anton Olsson Wennberg satte både 28–26 och 29–26 och såg till att HVT vann matchen.

– Vi låg under en enda gång och sedan spelade vi bra.. Det var stabilt. Vi kom till bra längen och spelade bra skapligt även hemåt. Vi släppte kanske till lite väl många kontringar, men... Hammarö var ett bra lag. De är stora och starka och är bra på att skjuta. De är lite lika oss, sa Flarup och fortsatte:

– Det var en av våra bästa matcher, sett till förutsättningarna, på länge. Jag kommer inte ihåg vilket år det var, men vi vann borta mot Skara för ett år sedan med liknande förutsättningar. Det här var den bästa matchen sedan dess. Det tycker jag.

Inför matchen var flera lag obesegrade. Hammarö var ett av lagen som inte hade förlorat. Guldkroken och Uddevalla HK var två andra – men båda lagen besegrades i helgen (av Team Kropps respektive IF Hellton). KFUM Trollhättan har, precis som HVT, förlustnollan intakt men har spelat en oavgjord match. HVT är nu enda laget som vunnit samtliga matcher. Och därför leder de grönvita serien.

– Nu har vi fem i rad. Man vinner ingen serie under den här tiden på året, men man kan förlora en, asvlutade Flarup.

IFK Hammarö – HV Tidaholm 27–30 (12–14)
Mål HVT: Jonatan Forss 10, Anton Olsson Wennberg 9, Kristoffer Larsson 5, Tobias Johansson 3, Eric Flarup 2, Erik Thurén.

HV Tidaholm – Team Kropps 31–29 (16–15)
Mål HVT: Jonatan Forss 10, Linus Skoog 8, Anton Olsson Wennberg 4, Gustav Kronberg 2, Linus Gustafsson, Eric Flarup, Kristoffer Larsson.


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info