Hoppa till sidans innehåll

Guldkroken starkast i seriefinalen

28 JAN 2019 10:27
Det var match ända i in slutminuterna. Men precis som i höstderbyt var HK Guldkroken det starkare laget i seriefinalen. Hjo-laget vann i Sparbankshallen med 32–29.
  • Skapad: 28 JAN 2019 10:27

Inför en fullsatt Sparbankshall inledde det röda bortalage matchen bäst och tog en tidig ledning. Men när sedan Daniel Söderqvist skadade axeln(?) en bit in i första halvleken tappade bortalaget farten samtidigt som HVT började äta sig närmare. I halvtid var gästernas ledning tre bollar stor, 17–14.

Och i inledningen av andra halvlek fortsatte de grönvita framåt. Vid 19–19 hade HVT ätit ikapp ett fem mål stort försprång.

Men HVT kom aldrig förbi. Guldkroken klarade av att stoppa raset. Inte ens när bortalagets nyförvärv Robin Wärn fick rött kort med dryga kvarten kvar lyckades HVT få till en sista forcering. Guldkroken vann med 32–29.

– Vi är för dåliga i de avgörande lägena. Vårt sex mot fem-spel var inte tillräckligt bra, vi slängde bort massa lägen. Och bollen gick för långsamt när vi var en man mer. När vi kom upp och var ikapp Guldkroken, då slängde vi bollen över sidlinjen... Känslan är att vi passade på att andas när vi blev sex mot fem. Vi gick ganska hårt på några spelare, sammanfattade HVT-tränaren Patrik Andersson.

Guldkroken har tagit ett järngrepp om förstaplatsen i serien och kan förstärka sin position ytterligare om laget vinner torsdagens match mot KFUM Trollhättan. Vid Hjo-seger är försprånget ner till de jagade lagen fyra poäng. HVT är tvåa, tre poäng före just KFUM Trollhättan som förlorade helgens match mot Uddevalla HK med en boll. Bakom skuggar också IFK Hammarö som har 18 poäng och två matcher färre spelade än HVT.

HV Tidaholm – HK Guldkroken Hjo 29–32 (14–17)
Mål HVT: Jonatan Forss 10, Ludvig Lindh 6, Hampus Hansen 6, Gustav Kronberg 3, Anton Olsson Wennberg 2, Martin Ström, Adam Nilsson.

Matchen i media
Västgöta-Bladet

Se matchen i repris

HVT:s hemmasvit bruten: "Det här skulle vi ha vunnit"

TV med derbyhjälten: "Det är så här varje fredagskväll ska vara"

Guldkroken vill bryta HVT:s fina hemmasvit – och ta ett stort kliv mot serieseger

Skaraborgs Allehanda

Guldkroken på god väg mot division 2

Hjo Tidning

"Vi har avgörandet i egna händer"


Epost: Adressen Gömd

Sparbanken_edited-1 

Postadress:
IF HV Tidaholm - Handboll
Stallängsvägen 4
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050212099
Fax: 050212099
E-post: This is a mailto link

Se all info